Om Potensialbygger

Jeg jobber med å få ledere eller organisasjoner til å lage seg en større flytsone og sprenge komfortsonen i sitt daglige arbeid. Det å finne potensialet, jobbe med hindringene og komme til neste nivå, og innarbeide nye vaner for bedre standard, er hardt arbeid.

Siden jeg startet å jobbe når jeg var 15 år, har jeg vært opptatt av forbedring og utvikling av potensialet både hos enkeltindivid og på organisasjonsnivå. Jeg holdt på å glemme at det også gjaldt meg selv.

Jeg fikk min første lederjobb når jeg var 22, og holdt på å takke nei, fordi jeg hadde ikke trua på meg selv. Jeg takker fortsatt den lederen som trodde på meg, for siden har jeg vært en del av toppledergrupper innenfor HR/drift de siste 25 år for større og mellomstore selskaper.

Jeg motiveres av å støtte andre i deres vei til å prestere bedre, og jeg er både utfordrende og støttende. Jeg stoler på at med å være så til de grader tilstede i menneskemøter, så tørr jeg også å fokusere der jeg ser at potensialet er størst, og det er kanskje den vanskeligste veien å gå, for de jeg møter. Det er der jeg er best, jeg bevisstgjør og graver, støtter og fokuserer, og etter hvert har vi kommet til neste nivå.

I 2018 startet jeg for meg selv med selskapet Potensialbygger AS. Det navnet kom av seg selv, det skjønner du nok, når du blir bedre kjent med meg. For jeg har så lenge jeg kan huske vært opptatt av ordet bedre, for hver gang, hver øvelse, hver mulighet, hver prestasjon, så har jeg tenkt i etterkant, hvordan kan jeg gjøre det bedre neste gang, tro?

Dette fokuset tar jeg med meg når jeg Coacher ledere på deres ledervei. Det er de som er motivert til videreutvikling som kommer til meg, om det er via lederjobben, at de har fått ny lederjobb, eller at de vil rebrande seg og finne ny retning, enten sidelengs eller opp, eller over i noe helt annet. Jeg jobber med toppledere og mellomledere.

Jeg foreleser i Ledelse/HR for flere fagskoler og 2020 lager jeg nettkurs for NKI i personalledelse.

Jeg skriver også artikler om ledelse og endringsarbeid, hvorav flere av disse er publisert på Ledernytt, CoachMagasinet og Tirsdag morgen.

Jeg tar styreverv, og er med i valgkomite i flere organisasjoner.

Hvordan fremstå som en autentisk leder? Får med deg organisasjonen? Hvordan lager du en større flytsone for deg selv, og de rundt deg. Hvordan bruker dere komfortsonen til å utvikle den til ny flytsone, og kan dere jobbe systematisk med det? Jeg tror på det, og jeg kan bli med deg eller dere, på vei i deres potensialarbeid.

Siden 2019 har jeg også holdt kurs og foredrag i «Synlighet på LinkedIn», og nå har jeg også lansert en påbygging, «Praktisk om business». Disse kommer etter hvert som nettkurs. Ledere, og grundere er målgruppen.

I løpet av kort tid kommer også kurset «Hvordan bygge deg som merkevare, for videre karriere», og jeg har knyttet til meg flere samarbeidspartnere som passer inn i Potensialbygger familien.

Snart vil vi også åpne opp for å bli med i nettverk som får ekstra oppfølging i potensialarbeid, følg med, kanskje dette er noe for deg.

PS; Jeg har tro på raushet og å støtte og heie på hverandre. Jeg administrerer flere gratis lukkede FB grupper innenfor de emner jeg lager kurs for. Det har blitt til aktive nettverksgrupper, og dermed er det flere som kommer i gang med det de lærer på Potensialbyggers kurs.

Stolt Potensialbygger

Cathrine Lie Strand

#potensialbygger #wecandobetter #executivebusinesscoaching #karriereforalle #synlighetpålinkedIn #praktiskombusiness #letsdothis